Man verliest baan na bericht aan Sylvana Simons!

Facebook maakt meer kapot dan je lief is, vraag dat maar aan Jos Stout. Kennelijk dacht deze meneer op enig moment afgelopen nacht dat het een goed plan was om Sylvana Simons via Messenger voor een hoop narigheid uit te maken en haar een hartaanval toe te wensen.

Wie weet met een biertje teveel op of na een ruzie met zijn vrouw waande hij zich in een vals gevoel van anonimiteit veilig genoeg om het bericht te tikken. Zijn overigens slecht gespelde stukje tekst liegt er niet om. Het mag duidelijk zijn dat buiten of je het met de standpunten van iemand eens bent of niet, het volledig onacceptabel is om je op deze wijze te uiten!!

Sylvana plaatste zijn berichtje openbaar op haar facebookpagina, daarbij wel benadrukkend dat Jos vader is van twee meisjes. Daarop kwam een storm van reacties, een aantal van het kaliber ‘Jos Stout”… net zo beledigend en bedreigend als het bericht van Jos aan Sylvana. Kennelijk is hetgeen sommige mensen Jos verwijten wel gerechtigd op het moment ze zelf boos iets op facebook knallen. Lijkt me op zijn zachts gezegd een tikje hypocriet.

Facebook bericht van Sylvana Simons

Niet veel later na veel Plaatste het bedrijf waar Jos (in ieder geval tot vandaag) werkzaam was een bericht als reactie op hetgeen hun werknemer aan Sylvana had gestuurd. Kort samengevat, Jos is per direct zijn baan kwijt.

Dit ene bericht heeft het gehele fundament onder Jos zijn leventje vandaan gebeukt. De vader van twee meisjes is door één enkel bericht zijn baan kwijt en wordt door vele verketterd.

Tja…verdiend? Hij had beter moeten weten? Natuurlijk betreft het hier een volwassen man en is hij verantwoordelijk voor zijn acties. En ja, woorden hebben impact ook de woorden gericht aan Sylvana. Maar waar zit in godsnaam hier de winst?

Dat Jos een pijnlijke les heeft geleerd dat lijkt me duidelijk maar is de prijs die hij nu betaald niet wat buiten proporties? En wat levert het op? Jaagt dit niet juist de twee kampen verder uit elkaar?

Sylvana, het klopt, Jos zijn bericht was walgelijk en grensoverschrijdend. Je had hiervan aangifte kunnen doen, of direct het bedrijf waar Jos werkzaam was kunnen benaderen, of zelfs Jos zelf. Je koos ervoor om het publiekelijk te maken, hem met naam en toenaam te noemen…zelfs een profielfoto van hem en zijn dochters erbij. Wat er ook nog gebeuren gaat, de veroordeling voor hetgeen Jos gedaan heeft is al gebeurt, en de straf was gigantisch.

Het spijt me Sylvana dat je dit soort berichten ontvangt, maar door er op deze wijze mee om te gaan, ben je net zo grensoverschrijdend bezig als Jos.

Facebook bericht werkgever

Labels:, , , , ,

Reacties (7)

 • Sylvanaisziekinhaarhoofdhaatzaaiers

  |

  Zit tog eg wel en kern van waarheid in wat deze goede man zegt haatzaaiers zijn jullie zwarte pieten tot we doodgaan

  Reply

 • Yvonne Karamat

  |

  Syl, nothing but love from me! Laat alle mensen die ontkennen dat racisme in dit land alom aanwezig is maar met eigen ogen zien waar het allemaal zit! Bij je vriendelijke buurvrouw, of die aardige collega bijvoorbeeld. Juist goed gehandeld. Weinigen hebben jouw lef en kracht. Hou vol schat!

  Reply

 • BEN V.K

  |

  Totale nonsens.Goede actie van Simons zou iedereen noeten doen van welke kant dan ook.De tijd van racisme is voorbij

  Reply

 • Harriet

  |

  “Het spijt me Sylvana dat je dit soort berichten ontvangt, maar door er op deze wijze mee om te gaan, ben je net zo grensoverschrijdend bezig als Jos.””
  O? Als je dus publiekelijk zegt bedreigd te zijn is dat net zo erg als iemand privé bedreigen? Lijkt me niet.
  Grensoverschrijdend is mensen dood wensen. Vertellen wat iemand gzegd heeft is iets totaal anders dan iemand dood wensen.
  Juist omdat die berichten altijd geheim blijven, denken mensen als Jos dat het dus kan, of acceptabel is, of dat het toch wel met een sisser afloopt. Terwijl degene die de berichten ontvangt er wakker van ligt, zich zorgen maakt, etc. Goed dat hij ontslagen is. Laat dit een les zijn.

  Reply

 • Marij

  |

  Wat levert het op?? Dat lijkt mij duidelijk! Ik hoop dat dit als waarschuwing zal dienen, waardoor mensen zich minder vrij voelen om racistische berichten op Facebook te knallen. Dat lijkt mij een winst voor de hele maatschappij.

  Reply

 • Julie

  |

  Sylvana heeft eerder al aangegeven dat ze dit soort stiekeme berichten openbaar zal plaatsen. Jos heeft niet geluisterd dus boontje komt om zijn loontje. Dat is nu uitkering in zijn geval. Ik vind dat Sylvana goed gehandeld heeft. Ik kan me voorstellen dat ze dit soort types meer dan zat is. Had Jos maar niet zo laf moeten zijn. Een vrouw doodwensen om een karakter dat niet eens bestaat. En dat is nog wel het ergst. Nee, als hij zich netjes had gedragen had Sylvana niks om te posten.

  Reply

 • Julie

  |

  Sylvana heeft eetder al aangegeven dat ze dit soort stiekeme berichten openbaar zal plaatsen. Jos heeft niet geluisterd dus boontje komt om zijn loontje. Dat is nu uitkering in zijn geval. Ik vind dat Sylvana goed gehandeld heeft. Ik kan me voorstellen dat ze dit soort types meer dan zat is. Had Jos maar niet zo laf moeten zijn. Een vrouw doodwensen om een karakter dat niet eens bestaat. En dat is nog wel het ergst. Nee, als hij zich netjes had gedragen had Sylvana niks om te posten.

  Reply

Laat een reactie achter

Inline
Inline